Na Amsterdam en Deventer heeft Bianca Bakker ook in Utrecht een 3e plaats weten te bemachtigen. In de eindsprint moest ze, na knap teamwork, alleen Lollobrigida en Kamminga voor laten gaan.

De wedstrijd ging van start met Bianca op kop. Bij afwezigheid van klassementsleidster Irene Schouten mocht Bianca, in het witte pak, het peloton aanvoeren.
Mocht Bianca vandaag 6e of hoger eindigen, dan zou dat kunnen beteken dat ze, afhankelijk van de concurrentie, de nieuwe klassementsleidster zou kunnen worden. Er stond dus veel op het spel vandaag.

Vanaf de start was het hollen en stilstaan. Er waren een hoop meiden die weg wilden springen uit het peloton. Soms slaagde dat voor enkele meters en soms slaagde dat niet. Wanneer een aanval weer was teruggepakt was het weer kijken naar elkaar en wachten op de volgende aanval.

Even werd het spannend. Met nog 28 ronden te gaan was er een ontsnapping met potentie. Daarbij onder andere Lollobrigida, Engbers, Kamminga en onze Kelly. De samenwerking was helaas niet optimaal waardoor ook deze groep 4 ronden later weer bij was gehaald.

Met nog 16 ronden te gaan had Bianca zich al netjes achter Lollobrigida gepositioneerd en werd het ZiuZ treintje geformeerd. Het was vechten om positie te behouden maar dat deden de meiden perfect. Bianca werd hierdoor in een zetel afgezet in de laatste ronde.

Jammer genoeg moest Bianca Lollobrigida en Kamminga voor laten maar ze pakte wel weer een hele knappe 3e plaats. Daarnaast sprintten de andere meiden door en dat resulteerde in een 5e plaats voor Kelly en een 9e plaats voor Elsemieke. Dit resulteerde, net als in Amsterdam, in de beste ploeg van de dag.

Kamminga komt met deze 2e plaats op evenveel punten als Bianca en mag in de komende wedstrijd in Heerenveen het oranje pak dragen. Bianca, mede algemeenklassementsleidster en leidster in het klassement van beste jongere, start wederom in het witte pak.