Terwijl Elsemieke nog een tentamen maakt, rijden de overige dames de eerste wedstrijd op de Weissensee: de Aart Koopmans Memoriaal. Onder mooie omstandigheden, een zonnetje en strakke ijsvloer, gingen de dames van start voor 60km.

In de eerste 3 ronden waren er wel wat schermutselingen maar alles bleef bij elkaar.
Daarna volgden de aanvallen elkaar snel op met vooral van der Stelt en Dedden die actief waren.
De ZiuZ en Uplus dames waren goed in het gedeelte van het peloton te vinden.

Anne Lelzt is de dame die de meeste voorsprong in de wedstrijd bij elkaar wist te sprokkelen. Namelijk een maximum van 15 seconden. Echter het peloton liet haar niet begaan.

Vervolgens zijn het Bosma, Kamminga, Merkens, van Ramshorst, Walsma, Wagemakers, Peters en onze Kelly die een gat wisten te slaan. Palet had de slag gemist en Vormeer uit deze formatie reed het gat weer dicht.

Daarna kwam Chantal op stoom. Eerst ging ze samen met Ineke en Iris op stap, maar ook dit vond het peloton niet goed. Meteen daarop was het weer Chantal die de aanval zocht. Nu samen met Vormeer en Burger. Echter bleef het bij plaagstootjes

Met nog iets meer dan 2 ronden ging Chantal alleen op avontuur. Het peloton durfde haar niet te ver te laten gaan en ook deze ontsnappingspoging was dus snel weer verleden tijd.
Dit was het teken voor van der Stelt en Adegeest (die eerder ook al actief was) om de benen te nemen. Muusse sprong er naartoe, maar met Palet, ZiuZ en A6 in voorste gelederen van het peloton werd het gat weer snel dicht gereden.

In finale probeerden zowel Adegeest als Muusse het nog een keer solo. Ook Chantal deed nog een poging samen met van Maaren (zusje van). Het werd echter een massasprint. Manon Kamminga ging er met de winst vandoor voor Maya de Jong en Merel Bosma. Kelly en Bianca sprintten beide naar een plek in de top 10 en worden respectievelijk 6e en 9e. De overige dames eindigen op een 17e (Nynke), 24e (Margo) en 59e (Chantal) plaats.