Mijn naam is Valentina Berga-Belloni. Oorspronkelijk kom ik uit Italië en woon sinds 2007 in Nederland. Ik ben getrouwd met Ingmar Berga (marathonschaatser bij team Okay) en ik heb 2 dochters: Asia van 8 en Chiara van 5 jaar.

Ik ben jarenlang actief geweest in het inline-skaten. Tijdens mijn inline-skate carrière ben ik onder andere 19 keer wereldkampioen geweest. In 2004 ben ik gestopt. Tegenwoordig ben ik nog steeds betrokken bij het inline-skaten. Ik ben bij de KNSB actief als bondscoach bij de jeugd van 14-17 jaar.

Ik ben heel blij om door te gaan met de sponsoren ZiuZ en Uplus én nagenoeg hetzelfde team! Dit seizoen wordt alweer mijn 6e seizoen als ploegleider bij ZiuZ. Dit jaar is er echter wel iets anders dan voorgaande jaren; Er zijn mannen bijgekomen én ik sta 1x in de week als trainster op het ijs, tijdens de gezamenlijke trainingen.

Ik verwacht dat we de stijgende lijn van vorig seizoen door kunnen zetten en weer mee kunnen doen voor de podiumplekken! De dames hebben hard getraind en de heren zorgen ook nog eens voor nog een extra dimensie. Het plezier en de wil om beter te worden straalt er vanaf! Ik heb er zin in!