Vooraf was het duidelijk dat het een pittige koers ging worden. Door de hoge buitentemperatuur was het ijs relatief zacht en raakten de bochten snel uitgetrapt.

De eerste aanval kwam op naam van een drietal: Dedden, de Bennes en van der Stelt gingen er al vroeg vandoor. Omdat er in het peloton goed afgestopt werd groeide de voorsprong van de drie snel. Bij afwezigheid van Chantal, die normaal dit soort gaten snel kan dichtrijden, was het aan andere dames om dit dicht te rijden.

Er waren een hoop ploegen die niet vertegenwoordigd waren in deze kopgroep. Met die vele belangen was het wachten tot deze dames teruggepakt zouden worden. Dit gebeurde na 14 ronden koers waarna het spel weer opnieuw kon gaan beginnen.

Vervolgens waren er veel pogingen om er vandoor te gaan. Het peloton was vaak lang gerekt en verschillende dames moesten door de zware omstandigheden al vroeg de strijd staken. Onze dames reden goed mee maar ontsnappen uit het peloton was er nog niet bij.

In ronde 40 reden er plots 6 dames van tussen. Ditmaal zonder dames van ons team. Kelly probeerde het gat te dichten maar slaagde daar niet in. Omdat veel ploegen vertegenwoordigd waren was het zaak om bij deze ontsnapping te zitten. Al helemaal omdat het tempo in het peloton al snel begon te zakken. Dit had Elsemieke, die op haar thuis baan reed, snel in de gaten. Ze sprintte volle bak, met Bianca Bakker vlak achter haar, naar de kopgroep toe. Dat deed ze in dusdanig tempo dat het hele peloton op een lint zat en her en der gaten waren gevallen. Vele groepjes sloten aan bij de kopgroep waarna uiteindelijk het peloton in 2 stukken gebroken was.

Nadat het peloton iets later weer samengekomen was kwam er een aanval van 4 dames: Ensing, van der Stelt, Vormeer en Blokker. Wederom geen dames van ons en wederom viel het peloton stil. Plots kwam Vormeer ten val en kon daardoor niet meer terugkeren naar de kopgroep. Meteen daarna liet van der Geest zich afzakken om haar ploeggenote van der Stelt op te halen om zo een ronde voorsprong proberen te behalen. Vervolgens was het een spannend spel tussen de kopgroep en het peloton.

De snelheden lagen hoog. Maar toen ook Blokker door dit hoge tempo terugviel naar het peloton was het lastig om voor de drie over gebleven dames om weg te blijven. Met nog 14 ronden te gaan was de aanval ten einde, moest van der Geest de wedstrijd verlaten en kon de finale beginnen.

In de laatste ronden was het knokken geblazen. Iedereen wilde op het mooiste plekje de sprint aanvangen. Bianca had zich erg goed voorin gepositioneerd. In de laatste ronde ging Kamminga de sprint aan. Bianca zat net een beetje opgesloten waardoor ze net een paar cruciale meters op Kamminga mistte. Deze kon ze dan ook niet meer goedmaken. Kamminga ging er daardoor met de winst vandoor en Bianca werd tweede. In de strijd om plek 3 kwam de strek rijdende Kelly als een duveltje uit een doosje opzetten. Ze reed flink wat meiden voorbij en reed op deze manier naar een knappe 3e plaats.