Bianca is vandaag 2e geworden op NK in Groningen. In de massasprint kwam ze vlak achter Schouten over de finish.

100 ronden hadden de 98 dames vandaag voor de boeg. De omstandigheden waren goed en de dames begonnen de koers aftastend. Er waren wel een paar aanvallen maar de overtuiging om door te gaan mistte hierbij.

De eerste serieuze aanval kwam met het rondebord op 56 toen er een aanval van 5 dames werd ingezet. Hierbij zat Bianca. De andere dames waren Vormeer, van der Molen, van der Stelt en Rixt Meijer. De dames werkten goed samen alleen zat het peloton ook niet stil. Rondenlang bleef de voorsprong slechts enkele tientallen meters. Voor de 5 was dit lastig vol te houden en met nog 45 ronden te gaan was de kopgroep bijgehaald.

De dames gaven elkaar weinig ruimte vandaag. Elke aanval werd snel teniet gedaan of er was geen samenwerking. Wederom was het wachten op een serieuze poging.

Met nog 15 ronden te gaan reed een sterke groep weg van zo’n 6 dames met onder andere Kleibeuker, Ensing en Nauta. Schouten sloot hier iets later bij aan met vlak daarachter Bianca. Bianca die dus goed in de wedstrijd zat. Toen Schouten bij de groep was trok Kleibeuker de gashendel open. Ondanks dat ze hard reed kon niet voorkomen dat het peloton de kopgroep weer bij haalde waardoor een massasprint onvermijdelijk was.

In de laatste ronden was het knokken voor de posities. Bianca deed dit erg goed en week niet van de zijde van Schouten. Ook Kelly zat er goed bij en volgde kort in het spoor van Bianca.

Schouten werd in de laatste ronde goed afgezet door haar ploeggenoten en hield tot aan de streep een kleine voorsprong op Bianca. Bianca werd hierdoor heel knap 2e tijdens dit NK. Kamminga completeerde het podium. Kelly sprintte naar een mooi 7e plaats.