Bianca Bakker sprintte in de 4e marathon cup in Heerenveen in een kopgroep van 17 naar een knappe 4e plaats. Ze kon Schouten, Vormeer en van der Stelt niet meer voorbij in de laatste ronde.

De omstandigheden in het goed gevulde Thialf waren lastig. Door de warme temperatuur was het ijs zwaar en dat maakte dat al vroeg in de wedstrijd verschillende dames de strijd moesten staken. Zo niet onze dames, die geen ontsnapping gemist hebben.

In de eerste grote ontsnapping (ronde 12) zaten Elsemieke en Kelly goed mee. Helaas was de samenwerking niet top waardoor de dames een aantal ronden later weer teruggepakt werden.

Ook in de volgende grote ontsnapping zat Kelly mee. Deze ontstond met het rondebord op 39. Hierbij zaten onder andere Schouten, Engbers en Ytsma. Een kopgroep met goede namen dus. Toch was de samenwerking niet optimaal waardoor ook deze groep, met nog 33 ronden te gaan, weer werd teruggepakt.

Even leek het weer op een massasprint af te stevenen, tot er plots een grote groep vandoor ging. Met nog 25 ronden te gaan bestond deze groep van 17 dames onder andere uit Kleibeuker, Schouten, Vormeer, van der Stelt, Dedden, Ravenstein en namens ZiuZ Chantal, Kelly en Bianca. Kamminga, leidster in het oranje, had de slag gemist. Dat maakte het zeer interessant voor Bianca, die gedeeld eerste staat in het algemeen klassement met Kamminga. Daarnaast was in tegenstelling tot de andere ontsnappingen de samenwerking erg goed. Zo goed dat het peloton met nog 11 ronden te gaan werd gedubbeld.

Nadat het peloton was afgesprint, viel de kopgroep stil en werd er naar elkaar gekeken. Kleibeuker probeerde het als eerste. Deze poging mislukte. Even later was er een aanval van Ravenstein. Ook deze poging slaagde niet. Het terughalen van Ravenstein zorgde wel voor breuken in de kopgroep met onze dames helemaal achterin.

Met het ingaan van de laatste ronde kwam Bianca vanuit laatste positie en versnelde om iedereen heen, reed gevallen gaten dicht en sprintte zo nog knap naar een 4e plaats. Kelly werd na een knapper koers, waarin ze veel werk verzette prima als 12e en Elsemieke werd 30e. Helaas is Chantal niet gefinisht door een valpartij maar ondanks dat was ZiuZ wel het 2e team van de dag.

De Uplus dames reden ook nette uitslagen. Zo werd Bianca 25e, Margo 32e en Nynke 37e. Sharon heeft jammer genoeg de finish niet gehaald.

Bianca Staat nu 2e in het algemeen klassement met 5 punten achterstand op Schouten. In het jongerenklassement heeft ze haar voorsprong verder uitgebreid en in het ploegenklassement staat ZiuZ nog fier aan kop.