De snelheid zat meteen goed in de wedstrijd. Het viel geen moment stil en er waren veel pogingen om uit het peloton te ontsnappen. Helaas moesten Kelly en Chantal door een val de wedstrijd al vroeg staken waardoor alleen Bianca Bakker, Elsemieke en Nynke nog in het peloton zaten.

Het duurde lang voordat een groep weg reed uit het peloton, tot 19 ronden voor het einde. Op dat moment ontsnapten 7 dames: Ineke Dedden, Anneke Peters, Jade van der Molen, Merel Bosma, Nicky van Leeuwen, Rosa Blokker en Jessica Merkens.

Nadat Jessica Merkens en Anneke Peters moesten lossen bleven er 5 dames over die zouden gaan rijden voor de overwinning.

Met nog 6 ronden te gaan werd het peloton gedubbeld en werd er meteen gebeld voor de laatste ronde voor het peloton. Bianca moest in deze sprint alleen de winnares van gisteren Manon Kamminga voor haar laten en sprintte zo naar een mooie 7e plaats.

Bij de resterende 5 dames werd veel naar elkaar gekeken. Jade van der Molen had daar genoeg van en reed er vandoor. Tot een ronde voor het einde kon ze weg blijven voordat ze teruggegrepen werd. Jade sprintte niet meer mee en bij Merel Bosma was het beste er ook af nadat ze een aantal ronden achter Jade aan was gereden. De resterende 3 dames gingen dus uitmaken wie er met de winst vandoor ging.

Ineke Dedden wist uiteindelijke als eerste haar schaats over de streep te zetten. Rosa Blokker werd 2e en Nicky van Leeuwen werd 3e.