Een dag na thuiskomst uit Zweden mochten de dames meteen weer aan de bak. Onder koude winderige omstandigheden werd de wedstrijd in Haaksbergen verreden.

De wedstrijd was amper begonnen of er vertrok al een serieuze kopgroep. Het waren Irene Schouten, Elma de Vries en Iris van der Stelt die er vandoor gingen. De samenwerking was goed en de voorsprong groeide gestaag.
Het duurde even voordat de samenwerking in het peloton was opgezet om de drie koploopsters terug te pakken. Eenmaal op gang hadden de 3 geen kans meer en werden ze snel teruggegrepen.

Meteen daarna probeerde Lisa van der Geest te ontsnappen. In je eentje in deze winderige omstandigheden is een zware opgave. Ook voor Lisa van der Geest zo bleek. Na een flink aantal ronden alleen aan de leiding te hebben gereden werd ze weer teruggepakt.

De volgende aanval was de ontsnapping van de dag. Er vertrokken 9 dames uit het peloton: Elma de Vries, Manon Kamminga, Emma Engbers, Merel Bosma, Roza Blokker, Beau Wagenmakers, Laura van Ramshorst en namens Team ZiuZ Elsemieke en Chantal.

Doordat bijna elke ploeg iemand in de voorste gelederen had en de samenwerking van de 9 goed was, werd met nog 25 ronden op het bord het peloton al gedubbeld. Het peloton kreeg zou daardoor af mogen sprinten wanneer het rondebord op 11 zou staan. In deze sprint mengde Bianca Bakker zich uiteraard en pakte een mooie 13e plaats mee.

Vervolgens mochten de 9 gaan uitvechten wie er zou gaan winnen. Er werd lang naar elkaar gekeken totdat Chantal, met nog 4 ronden te gaan, er vandoor ging. Tactisch een goede zet. Zo hoefde de beter sprintster, Elsemieke, niets te doen en moesten de anderen haar terug rijden. Chantal raakte niet echt weg van het groepje. Daarentegen wilde ook niemand het laatste gat naar Chantal dichtrijden. Zo bleef het lang spannend of ze het ging halen.

In de laatste ronde werd jammer genoeg het gat toch gedicht. Precies op het moment dat Chantal werd teruggepakt ging Elsemieke onderuit. Erg jammer want in Hoorn had ze met haar 3e plaats al eens laten zien over goede sprintersbenen te beschikken en wie weet wat er vandaag had ingezeten.

Manon Kamminga won de sprint voor Elma de Vries en Beau Wagenmakers. Chantal werd nog 7e en Elsemieke werd 8e.