Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een grote kopgroep. 16 dames gingen er van tussen. Hierbij onder andere Carien Kleibueker, Iris van der Stelt, Lisa van der Geest, Ineke Dedden, Corine Strikwerda, Jade van der Molen en Chantal. Het tempo in deze kopgroep lag hoog. Groepjes die de oversteek wilden maken hadden grootse moeite om dichterbij te komen, laat staan om aan te sluiten.

Na 20 ronden koers was de groep gegroeid naar 22 dames en waren de dames gevlogen. Chantal was al een aantal malen dichtbij maar vandaag zat ze dan eindelijk mee in de kopgroep. Met nog 48 ronden te gaan werd het peloton gedubbeld. Omdat door tempoversnellingen een aantal dames de kopgroep moesten laten gaan bleven er uiteindelijk 18 dames over met een ronde voorsprong.

Carien Kleibeuker, Iris van der Stelt en Loes Adegeest, allen een ronde voorsprong, probeerden er met nog 33 ronden van door te gaan. Kelly zag het gevaar en nam het peloton op sleeptouw. 2 ronden later was alles weer bij elkaar.

Constant waren er aanvallen van dames uit de kopgroep. In het bijzonder Carien, die graag een sprint wilde ontlopen, was actief. Door haar toedoen ontstond er een groepje van 12 dames met 8 uit de oorspronkelijke kopgroep. Hierbij onder andere dus Carien Kleibeuker, Iris van der Stelt, Lisa van der Geest, Emma Engbers en Jade van der Molen. Chantal mistte deze groep.

De samenwerking in deze nieuwe kopgroep was niet optimaal en inmiddels had het peloton vol de achtervolging ingezet met ZiuZ in de leiding. De grootte van de kopgroep slonk met de minuut. Carien Kleibeuker reed verschrikkelijk hard en er konden slechts een 4 tal dames volgen.

Het harde rijden van Carien Kleibeuker had voor haar helaas niet het gewenste effect en met nog 14 ronden te gaan was alles weer bij elkaar en kon de sprint van het peloton, met de bel op 11 ronden, zijn opwacht maken. Elma de Vries won deze sprint van het peloton net voor Bianca bakker die hiermee beslag legde op een 17e plaats.

Meteen na deze sprint sprong Lisa van der Geest er met Emma Engbers vandoor. De rest keek naar elkaar waardoor de voorsprong snel groeide. Carien Kleibeuker probeerde er even later naar toe te springen waardoor de rest van de groep verbrokkelde. Met nog 3 ronden te gaan werd Carien Kleibeuker teruggepakt en hadden de twee een onoverbrugbare voorsprong.

Lisa van der Geest won de sprint voor Emma Engbers. Iris van der Stelt pakte de 3e plaats.
Chantal die door de snelheid de kopgroep moest laten gaan finishte net buiten de top 10 met een 13e plaats.