Wie dacht dat er vermoeidheid in het peloton was na gisteren, die heeft het mis. Het tempo lag gelijk hoog en er werd volop aangevallen.

Diverse groepjes met onder andere Margo, Bianca, Chantal en Kelly probeerden weg te komen maar tot de eerste sprint was er nog niemand weg. De sprint waar Kelly, net als gisteren, 5e werd en weer wat puntjes voor het sprintklassement sprokkelde.

Met het rondebord op 31 was er een aanval van 3 dames die binnen mum van tijd een groot gat hadden op het peloton. De 3 dames waren Dedden, Adegeest en Engbers. Veel ploegen waren niet aanwezig in de kopgroep en daardoor leek het erop dat de drie snel teruggepakt zouden worden. Niets bleek minder waar en bij de 2e tussensprint was de voorsprong van de 3 nog steeds meer dan een bochtlengte verschil.

Na de tussensprint sloten Vormeer, van der Stelt en Schouten aan met vlak daarachter Kelly en Elsemieke. Later sloten er nog wat dames aan waardoor de groep van 3 gegroeid was naar een groep van 15. Veel ploegen hadden 2 dames in de kopgroep: A-Ware, Palet, MKBasics, Speelman-Haak en ZiuZ.

Met nog 15 ronden te gaan was het duidelijk dat deze sterke kopgroep niet meer teruggepakt zou gaan worden.

Met 5 ronden te gaan liet van der Geest zich afzakken vanuit het peloton naar de kopgroep. De snelheid was in de laatste ronden enorm gezakt en met behulp van van der Geest kwam de gang er weer wat in.

Met 2 ronden zaten Kelly en Elsemieke op de goede plek: achter Kamminga en Schouten. In de laatste meters zaten de twee van ZiuZ ietwat ingesloten waardoor ze een aantal posities verloren en naar een 5e (Elsemieke) en 7e (Kelly) plaats sprintten.

Schouten won de sprint voor Kamminga en Groenewoud.