De laatste dag van de 4 daagse kende 100 ronden. Met 4 dagen achterelkaar koers was de verwachting dat het een slijtageslag zou gaan worden.

Wie dacht even rustig in de wedstrijd te kunnen komen had het bij het verkeerde eind. In de eerste bocht was er meteen een valpartij. Helaas was Chantal hierbij betrokken. Ze deed 15 ronden lang verwoede pogingen om terug te komen maar slaagde helaas niet. Al vroeg in de wedstrijd raakte Team ZiuZ een belangrijke troef kwijt waardoor de andere meiden extra alert moesten zijn.

Alert waren ze zeker. In de eerste ontsnapping zaten Kelly en Bianca mee. Even leek dit al vroeg in de wedstrijd de juiste ontsnapping te zijn. Bijna alle ploegen waren in deze groep vertegenwoordigd maar dan moet er wel samengewerkt worden. Dit gebeurde niet waardoor de groep even later weer teruggepakt werd.

De aanval daarna mistten onze dames. Wederom sterke namen voorop maar dit keer dus niet van ons. Gelukkig waren er ook andere teams niet vertegenwoordigd en werd het gat weer gedicht.

Met nog 62 ronden te gaan ontstond er een grote kopgroep. 18 dames met alle toppers. Onder andere Ensing, Kleibeuker, Schouten, Kamminga, Vormeer, van der Stelt van der Geest en Elsemieke. De groep draaide goed samen. Het peloton werd na 10 ronden al gedubbeld. De ZiuZ dames vingen Elsemieke prima op nadat er wat chaos ontstond toen het kopgroep aansloot bij het peloton. Gaten werden gedicht en Elsemieke werd goed uit de wind gehouden.

11 ronden voor het eind mocht het peloton af sprinten. De ZiuZ en Uplus dames waren goed voorin te vinden. Kelly trok aan voor beide Bianca’s en deze wisten een 20e (Bakker) en 21e (Roosenboom) plek te behalen. Ook Nynke (23e) en Margo (25e) eindigen voorin het peloton en sluiten hiermee een zware vierdaagse goed af.

Daarna was het aan Elsemieke zelf. Ze sloop direct mee met een groepje wat weg rijdt maar helaas werd dat gat ook snel weer gedicht.

Met 18 dames in de kopgroep was het chaotisch. Adegeest sprong er vandoor met nog 6 ronden te gaan. Ze sloeg snel een gat van zo’n 150 meter. Kleibeuker zette zich op kop van het peloton maar dichtrijden was er niet meteen bij.

Even lijkt het erop dat Adegeest de winst gaat pakken. Na de laatste bocht lag ze nog steeds op kop. De rest was echter zo op stoom dat ze in de laatste meters net nog werd ingehaald door een 6 tal dames. De snelste was Schouten gevolgd door Groenewoud en Kamminga. Elsemieke werd in dit sprintgeweld knap 9e.

In het klassement eindigt Elsemieke op een 7e plaats en Kelly op een 10e plaats.