Irene Schouten heeft ook de 10e wedstrijd in KPN Marathon Cup serie gewonnen. Ze versloeg Imke Vormeer en Manon Kamminga die nipt voor Elsemieke de finishlijn passeerden.

Na het startschot gingen de meiden er in volle vaart vandoor. De snelheid zat er meteen goed in en al snel was er een eerste ontsnapping: Bosma sprong weg uit het peloton en werd even later vergezeld door Schouten. Een aantal ronden later sloten ook Dedden, Dul en Vormeer aan en zo was er meteen aan het begin van de wedstrijd al een ontsnapping met potentie.

Dit had het peloton ook in de gaten waarna het de achtervolging inzette. Met het peloton op een lint en waar de eerste dames het meteen al moeilijk hadden ontstonden er kleine gaten. Toen er ook nog een massale valpartij voorin het peloton was, was de chaos compleet.

De vluchters werden snel weer bij teruggepakt maar overal waren plukjes rijdsters op de baan. Toen er vervolgens nog een valpartij was werd de wedstrijd geneutraliseerd. Bianca Roosenboom kwam hierbij lelijk ten val en bleef even op het ijs liggen. Gelukkig bleef het bij een verstuikte enkel en her en der flinke blauwe plekken.

Na de herstart ging de gashendel weer vol open. Het ging zelf zó hard dat halverwege koers er nog maar 26 dames over waren. Bianca Bakker was afgehaakt. Ze was de hele week ziek geweest en kon door het hoge tempo en het zware ijs de rest niet meer bijbenen. Dat laatste gold ook voor Margo en Nynke. Nadat ze hun kruid verschoten hadden om het groepje waar zij en waar Bianca op dat moment ook in zat terug te laten keren bij het peloton was het ook voor hun einde koers. Zo bleven alleen Kelly, Chantal en Elsemieke over.

Met nog 20 ronden te gaan probeerde Chantal een sprint te ontlopen. Samen met Muuse sprong ze uit het peloton en trok ze ten aanval. Met de sprintbelangen van A-Ware en met Schouten en Kleibeuker aanwezig in de groep die nog over was, was de kans op slagen vooraf al klein. Desalniettemin hielden de 2 het 5 ronden vol voor ze weer teruggepakt werden waarna het peloton stil viel.

In plaats van knokken voor posities werd er in kleine groep met overgebleven dames juist veel naar elkaar gekeken. Tot de laatste ronde bleef het spannend. Kelly en Elsemieke hadden elkaar weer gevonden en hadden zichzelf een goede positie achter Schouten verschaft.

Bij het ingaan van de laatste bocht ging Schouten voorop en zaten Vormeer, Kamminga en Elsemieke naast elkaar. De strijd om plek 2 was spannend tot de eindstreep waar Elsemieke net een halve schaatslengte tekort kwam voor het podium. Kelly sprintte nog naar een verdienstelijke 8e plaats en Chantal kwam als 23e over de finish.