Veel dames waren onderweg of al op de Weissensee. Zo niet Elsemieke. Elsemieke vertrekt wat later naar de Weissensee en kon op deze manier nog mooi van start gaan in Haaksbergen. Met veel regio rijdsters aan de start was er wel een mooi gevuld peloton welke om 19:00 van start ging. De omstandigheden waren perfect: goed ijs en een mooi sfeer.

Ook de dames hadden er zin in. Vanaf de start waren er diverse aanvallen van verschillende meiden. Het was echter wachten op een serieuze ontsnapping.

Een paar ronden voor de eerste premiesprint ontsnapte een groep van 3 dames uit het peloton. De dames kregen maximaal een 20 tal meters voorsprong voordat Elsemieke zich er mee ging bemoeien. Ze dichtte in haar eentje het gat op de koplopers en kaapte ook nog eens de premie voor ieders neus weg. Meteen daarna was het peloton gebroken in een kleine groep voorop en grote groep daarachter. De samenwerking was helaas voor Elsemieke, die in de voorste groep zat, niet goed waardoor een aantal ronden later alles weer samen was.

Met 33 ronden te gaan trok Groenewoud ten aanval met vlak daarachter Elsemieke. Elsemieke had nog geen slag gemist en zat erg goed in de wedstrijd. De groep werkte goed samen maar kon niet voorkomen dat 3 ronden later een klein groepje dames aansloot. Nadat dit was gebeurd was de snelheid uit de aanval: de groep was te groot en de samenwerking was weg. Het duurde daardoor niet lang voordat de koplopers weer bijgehaald waren.

Met 25 ronden te gaan sprong van den Brink weg. Haar voorsprong groeide snel omdat er in het peloton vooral naar elkaar gekeken werd. Toen ook de Jong aansloot wilden meer dames de oversteek maken. Dit vond het peloton niet goed en was het gat zo weer gedicht.

Na de 2e premiesprint trok Elsemieke ten aanval. Ditmaal met Groenewoud daar vlak achter. Ook Meijer, van den Bos en Hiemstra zaten hierbij. Een kopgroep met sterke dames die goed samen werkten. In het peloton werd hard gewerkt om het gat te dichten. Zo hard dat veel dames het zwaar hadden en het peloton weer in stukken lag. Helaas bleef de groep niet vooruit en leek een massasprint onvermijdelijk.

Met 13 ronden te gaan was er weer een veelbelovende aanval. 4 dames gingen er vandoor en hun voorsprong groeide snel omdat in het peloton wederom naar elkaar gekeken werd.

Met nog 11 ronden te gaan zette Groenewoud aan met vak daarachter Elsemieke. Met het peloton op een lint werd er volop gestreden om de 4 koploopsters terug te halen. Het duurde even maar met nog 5 ronden te gaan was het peloton weer compleet.

Meteen nadat de dames ingerekend waren sprong Meijer weg en er was niemand die haar terug wilde halen. Haar voorsprong groeide snel en ze leek op de overwinning af te stevenen. Doordat de dames in het peloton naar elkaar bleven kijken kon haar de overwinning al snel niet meer ontgaan.

In het peloton werd nog volle bak gesprint voor de overgebleven podium plaatsen. Groenewoud pakte hierbij de 2e plaats en Elsemieke werd in een sterke race 3e.