De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte voor de onlangs overleden Paulien van Deutekom. Ook de loze ronde werd in stilte gereden uit respect en medeleven voor Paulien.

Na het startschot ging de koers los. Dit keer zonder Bianca Bakker. Zij was ziek thuis gebleven.
Vanaf de start zat de snelheid er meteen goed in en veel dames hadden zin om aan te vallen. Door het hoge tempo duurde het even voordat er een groepje echt los kwam.

Met nog 53 ronden te gaan leek een mooie ontsnapping te ontstaan. Van der geest, van der Molen, en Schouten sprongen er van vandoor waarna even later 6 andere dames, waaronder Elsemieke, aansloten. Ondanks de goede samenwerking bleef het tempo in het peloton hoog. Hoger dan de snelheid van de dames in de kopgroep. Na 5 ronden was de ontsnapping daarom alweer gedaan.

Lange tijd werd geen enkele kopgroep ruimte gegund en het tempo in het peloton bleef ongemoeid hoog. Tot 20 ronden voor het einde. Toen reed er een groep van 6 dames weg met onder andere Vormeer, de Jong, Schouten en onze Chantal. Bijna alle ploegen waren vertegenwoordigd waardoor het tempo in het peloton kelderede. Engbers wist even later de oversteek te maken en de 7 leken gevlogen. Met nadruk op leken. De 7 werden een aantal ronden later toch weer door een in gang geschoten peloton bijgehaald waarna de voorbereidingen op een massasprint konden gaan beginnen.

Kelly en Elsemieke hadden elkaar gevonden in deze chaotische finale. Als een Siamese tweeling slalomden de twee door het peloton om maar voorin te blijven. Ondanks het duw en trekwerk en de diverse valpartijen bleven de twee knap bij elkaar.

Met nog twee ronden te gaan gaf Kelly vol gas met Elsemieke in haar kielzog. Na de één na laatste bocht zat het beulswerk van Kelly erop en nam Elsemieke het over. Slechts 4 dames kwamen langszij waardoor ze als 5e de finish passeerde. Schouten won de wedstrijd voor Kamminga en Vormeer.