Afgelopen maandag stond de wedstrijd over 40 km op het programma. Dat betekende alert zijn vanaf de start. En dat waren de dames. De afspraak was dat er geen kopgroep werd gemist en de dames gehoorzaamden. Er kwam echter geen groep los en de wedstrijd werd beslist in een massasprint. Bianca zat scherp achter Zielman-Ketellapper (zij won immers het ONK), echter kwam ten val en kon daardoor een goede uitslag vergeten.
Zielman-Ketellapper won ook deze wedstrijd en nam van der Geest en de Jong mee op het podium. Kelly was van ons de best geklasseerde dame met een 6e plek.

Gisteren was het dan zover! De Alternatieve Elfstedentocht. 200 km lang buffelen. De wedstrijd waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar die toch op je verlanglijstje staat.
Het plan was duidelijk: met zoveel mogelijk meiden nog in de finale mee kunnen doen. Margo en later ook Nynke zaten heel netjes in de eerste kopgroep. Die kopgroep bleek later ook nog eens de beslissende, maar daarover straks meer.

Het was Margo die tekende voor de allereerste kopgroep van de dag. 9 vrouwen in totaal kregen de ruimte. Echter al gauw sprong er een groep met o.a. van der Stelt, Vormeer en Kamminga naartoe. De gele dames hadden die slag gemist, maar Nynke (die lang niet fit aan deze wedstrijd begon) zat er wel bij! Maar het was nog ver.

Margo had veel en super werk geleverd en
staakte haar strijd na ruim 150 km. Met Nynke nog op kop en het peloton met daarin nog 3 ZiuZ dames (Kelly had helaas het strijdtoneel ook al verlaten) ging de wedstrijd verder.
Het werd spannender en spannender: het peloton kwam dichterbij maar kwam er nooit helemaal bij. Els scherp voorin meespringend. Chantal die haar beurten op kop deed. Nynke die veel karakter toonde maar uiteindelijk de kopgroep had moeten laten gaan. En Bianca die fysiek niet helemaal fit aan de wedstrijd was begonnen bleef het peloton volgen.

Op het juiste moment wist Chantal naar de, uiteindelijk nog maar 6 koppen tellende, kopgroep te springen. Ze kwam erbij en daarna was het feest. Chantal wist dat ze niet op de sprint moest wachten en plaatste aanval na aanval. Zou het lukken? De andere dames keken naar elkaar maar wilden toch ook echt niet verliezen. Het was van der Stelt, met ook Kamminga in de contra attack, die in de laatste km’s het gat naar Chantal dichtten en erop en erover ging. Deze dames gingen uitmaken wie hier de Alternatieve ging winnen, en het was van der Stelt die deze titel verdient pakte!

Chantal gaf nog alles voor een podiumplek, maar helaas komen er nog 2 dames (respectievelijk Dedden en Wagemakers) overheen waardoor Chantal op een hele knappe 5e plaats eindigde! Chantal deed alles goed en ging strijdend ten onder. Wij zijn trots op het hele team!