De wedstrijd in Alkmaar kende zware omstandigheden. Door de temperatuur was het ijs relatief zacht en er waaide een harde wind over de half open baan. Prima omstandigheden voor een harde koers dus.

Na een week rust hadden de dames er zichtbaar veel zin in. Er waren veel pogingen om weg te raken. Het peloton was meerder malen langgerekt en achterin hadden verschillende dames het in de beginfase al zwaar. Onze dames zaten goed in de wedstrijd. Bij de aanvalspogingen die er waren geweest zat er steeds één van ons bij.

Met 54 ronden te gaan reed er een grote groep weg. 14 dames in totaal. Hierbij Chantal, Elsemieke en Kelly. Ze werkten niet optimaal samen waardoor veel dames de oversteek konden maken en uiteindelijke het peloton weer aansloot. Meteen daarna reden 5 dames er van tussen: Schouten, Engbers, van der Geest, Vormeer en Tauber. Kelly probeerde er nog naar toe te springen maar mistte toch de aansluiting.

De koers was toen volledig los. Verschillende dames wilden naar de kopgroep toe. Het peloton was hierdoor totaal verbrokkeld. Her en der waren er verschillende kleine groepjes op de baan. Meteen achter de kopgroep reed een groepje van 7 met Bianca. Deze groep wist even later aan te sluiten bij de kopgroep. In de kopgroep viel het na de aansluiting kort even stil waarna er meteen 7 dames, zonder Bianca, vandoor gingen. Hierdoor moest Bianca met de rest van de groep er weer achteraan.

De koplopers kwamen veel achterblijvers tegen die allemaal uit koers moesten. Daardoor waren er met nog 25 ronden te gaan slechts 36 dames in koers.

De achterblijvers waren het geluk van Bianca. Onder andere door hard werk van Kelly, die een ronde achter lag, sloot de groep met Bianca aan bij het restant van het peloton en de 7 koplopers. Op dat moment hadden 12 dames een ronde voorsprong.

Achter de voorste groep reed nog altijd een groepje van 5 dames met Chantal. De oversteek zouden ze niet meer gaan maken maar er lag nog wel altijd een 13e plaats in het verschiet. Zo dacht Chantal ook. Vlak voordat deze groep de bel kreeg sprong ze er vandoor en werd niet meer teruggehaald.

Met nog 9 ronden te gaan was het peloton afgesprint en konden de 12 dames uit gaan maken wie er vandoor zou gaan met de overwinning. Er werd meteen gas gegeven. 3 dames gingen er van tussen: van Leeuwen, Groenewoud en Bosma. De voorsprong was er maar de samenwerking niet. Met 4 ronden te gaan was alles weer bij elkaar.

Daarna weer een aanval. Ditmaal van 5 dames. Dit waren Tauber, van der Geest, Engbers, Vormeer en schouten. Bianca zat ingesloten. De meeste dames in haar groep hadden allemaal een ploeggenoot bij de eerste 5 waardoor terugrijden onmogelijk was.

De sprint van de 5 resulteerde in een overwinning voor Schouten gevolgd door van der Geest en Vormeer. Ondanks een keiharde koers perste Bianca er nog wel een goede sprint uit en liet de rest van haar groep achter haar. Hierdoor sloot ze deze zware koers met een 6e plaats af.