Voorafgaand aan de wedstrijd werd er afscheid genomen van de dames die dit seizoen gingen stoppen met schaatsen. Dat betekende voor Leonie dat ze nog één keer de schaatsen mocht onderbinden en onder toezicht oog en met daverend applaus van alle ZiuZ genodigden afscheid nam van het schaatsen.

Dan de wedstrijd. Die was lang saai te noemen. Hoge snelheid, hier en daar een aanval maar niemand raakte weg. Behalve Carien Kleibeuker. Zij wist 3 ronden lang uit de greep van het peloton te blijven voordat ook zij weer tot de orde werd geroepen.

De aanval van Carien en een pion die gevaarlijk op de ideale lijn in de bocht lag, konden als hoogtepunt van 1e tot de 60e ronde genoemd worden. Vervolgens, bij het ingaan van de laatste 20 ronden gebeurde er van alles.

Er was een aanval van Carien Kleibeuker, Iris van der Stelt en onze Elsemieke. En hun voorsprong groeide mooi terwijl er in het peloton naar elkaar gekeken werd. Het duurde dus even voordat de organisatie in het peloton opgezet was maar eenmaal daar was het spannend spel.

Met nog 16 ronden kwam Emma Engbers ten val. Voor Team ZiuZ uplus een belangrijk moment omdat de ploeg waarbij Emma rijdt, team Mastermind, de concurrent is voor de 3e plaats in het ploegenklassement. Een teamgenote wachtte nog op haar maar terugbrengen in het peloton was een onmogelijk opgave. Het peloton was inmiddels in volle finale.

De aanval van Elsemieke zat er, met nog 13 ronden te gaan, op en de meiden zochten elkaar op voor de sprint. Chantal kwam helaas met nog 4 ronden te gaan ten val wat einde wedstrijd betekende.

Ondertussen had Elsemieke Bianca opgehaald en positioneerden ze zich op kop van het peloton met nog twee ronden te gaan. Elsemieke gaf alles om Bianca in de laatste ronden op kop af te zetten. Bianca heeft hier eerder dit seizoen al eens laten zien een goede laatste ronde te kunnen rijden dus de spanning aan de kant was om te snijden.

Lisa vab der Geest, Iris van der Stelt en Beau Wagenmakers kwamen nog om Bianca heen maar in de sprint kwam ze toch nog sterk terug. Jammer genoeg kon Bianca Lisa van der Geest niet van de overwinning weerhouden en ook Iris van der Stelt was te ver weg. Maar de sprint met Beau Wagenmakers was eentje die op de finishfoto teruggekeken moest worden. In extremis gooide Bianca haar schaats vooruit maar het mocht niet baten. Beau Wagenmakers ging er met de 3e plaats vandoor en Bianca werd 4e.