Net als gisteren ging het weer hard. De omstandigheden waren goed. Goed ijs, mooi weer en een harde wind.

Nynke had blijkbaar haar zinnen gezet op deze wedstrijd. Ze zat continue van voren en probeerde mee te zitten in de aanval. Een paar keer kwam ze een beetje los met een groepje maar door de snelheid in het peloton was het lastig wegraken.

Ook de andere dames waren erg actief in de wedstrijd en het was wachten op de juiste ontsnapping.

Met nog x ronden te gaan vertrokken 12 dames uit het peloton. Van alle ploegen zat er wel een dame bij en namens ZiuZ was dat Kelly. Verder zaten hier onder andere Lisa van der Geest, Beau Wagenmaker, Kimberly Muuse, Roza Blokker en Emma Engbers bij. Uiteindelijk wisten 10 dames het peloton met nog 20 ronden te gaan te dubbelen. Dit betekende dat het peloton de bel met nog 11 ronden te gaan zou gaan krijgen.

Chantal pakte nog mooi een premie mee waarna het peloton mocht afsprinten. Bianca moest helaas al vroeg in de wedstrijd uitstappen wegens een botte schaats en sprintte dus niet mee. Manon Kamminga won de sprint van het peloton. Chantal sprintte ook nog mee en finishte als 15e in de wedstrijd.

Kimberly Muuse probeerde te ontsnappen uit het groepje dames maar Lisa van der Geest controleerde de boel vrij gemakkelijk om later Merel Bosma goed af te kunnen zetten in de sprint. Dit werk was tevens koren op de molen voor Kelly die rustig bleef zitten.

In de sprint was het Merel Bosma die als eerste aanging. Ze werd voorbij gereden door Beau Wagenmaker met vlak daar achter Kelly. Kelly kon Beau net niet voorbij en finishte zo op een hele mooie 2e plaats. Emma Engbers werd 3e.