Het ONK is vandaag gewonnen door Lisa van der Geest. Onze dames kwamen niet in de top 10 voor maar reden wel een goede wedstrijd.

Helaas viel Bianca Bakker 2x. De tweede keer was precies op een verkeerd moment evenals de val van Sharon een ogenblik later. Het peloton had er net de vaart in waardoor beide dames niet meer terug konden komen in het peloton.

In het peloton waren alleen Chantal, Kelly en Nynke, die veel in de voorste gelederen te vinden was, nog aanwezig. Chantal en Kelly wisselden elkaar goed af in diverse kopgroepjes.

Net als de val van Bianca Bakker ging ook Kelly op een zeer slecht moment onderuit. Precies op het moment dat haar kopgroepje werd teruggepakt. Op dat moment was het peloton in volle gang om een sprint te voorkomen.

Deze massasprint kwam er toch en de vandaag sterk rijdende Lisa van der Geest wist deze te winnen voor Clarissa van Maaren (inderdaad, het zusje van onze Elsemieke die nog herstellende is van haar griep) en Aggie Walsma. Chantal finishte moegestreden op een 20e plaats en Nynke finishte netjes in het peloton op een 27e plaats en Kelly werd 41e.