Vanaf de start was het een attractieve wedstrijd. Er werd veel aangevallen en iedereen wilde mee zitten. De afgelopen twee wedstrijden was de situatie al zo en ook nu gingen de dames verder waar ze de vorige keer gestopt waren.

Het duurde even voordat iemand uit de greep van het peloton kon blijven. Met nog 60 ronden te gaan was het Elma de Vries die een nette voorsprong opbouwde. Van hele lange duur was haar aanval niet want met 51 ronden te gaan was ze alweer teruggegrepen.

De volgende aanval was één van een groep van 7 met onder andere Jade van der Molen, Corine Strikwerda, Lisa van der Geest en Margo van der Merwe. Ondanks een goede samenwerking was het peloton het niet met de koploopsters eens en werden de 7 met weer teruggehaald.

Meteen daarna was er een aanval met Iris van der Stelt die de halve kopgroep en een aantal andere dames meenam waaronder Chantal. Deze groep was 15 dames groot. Daarachter reed nog weer een klein groepje met Elsemieke daar bij.

Met nog 21 ronden te gaan was de groep gegroeid naar 23 dames. Ook Elsemieke was aangesloten. Niet veel later sloot ook Bianca nog aan en waren er twee grote groepen in de wedstijd. Aan de ene kant een goed samenwerkende kopgroep en aan de andere kant een peloton met een aantal dames die eigenlijk wel in de voorste groep hadden willen zitten. Veel dames probeerden dan ook de sprong naar de kopgroep te wagen. Dit ging uiteraard ten koste van de samenwerking in die achterste groep. Kelly was door een val helaas al uit koers wat betekende dat alle nog rijdende ZiuZ dames in de kopgroep zaten.

Een spannend spel tussen de kopgroep en de groep daarachter eindigde met 11 ronden te gaan. De kloof was gedicht en finale kon gaan beginnen.

Meteen bij samensmelting ging Chantal er van tussen en nam Nynke Kamphuis en Jade van der Molen mee. Veel ruimte kregen ze echter niet en met 6 ronden te gaan was alles weer bij elkaar en waren diverse ploeggenoten op zoek naar elkaar voor de eindsprint.

Met de trein van palet op kop werd de laatste ronde aangevat. Bianca en Elsemieke hadden elkaar opgezocht en hun plan was duidelijk. Elsemieke zou de sprint gaan aantrekken voor Bianca. In de laatste bocht sloeg echter het noodlot toe. Elsemieke schoof onderuit en nam Bianca met zich mee. Einde sprint voor ons.

Lisa van der Geest ging er met de winst vandoor voor Jessica Merkens en Imke Vormeer.