Kelly valt, Bianca valt, Elsemieke die in volle finale ternauwernood blijft staan maar even later toch naar de grond gaat en ook Chantal die in de laatste ronde nog onderuit gaat. Het was een avondje pech voor het team. Vooraf werd er gehoopt op misschien wel winst en het oranje maar dat niemand van team ZiuZ de finish zou gaan halen was wel het laatste wat er vooraf gedacht werd.

De eerste aanval van de dag was al vroeg in de wedstrijd. Met slechts 4 ronden te gaan zat Chantal er net als de voorgaande wedstrijden weer goed bij. Slechts 2 ronden waren de, in totaal 4, dames op pad maar het gaf wel aan hoe Chantal en de rest van het team in de wedstrijd stonden.

Kort daarna werd de wedstrijd kort stil gelegd door een valpartij. In ronde 73 was er daarom een herstart. Meteen na de herstart was er weer een ontsnapping met ditmaal Bianca Roosenboom en Margo er bij. Ook ditmaal duurde het slechts een aantal ronden voordat de dames teruggepakt werden.

Deze aanval werd opgevolgd door een aanval met Kelly die met onder andere van Leeuwen, van der Geest en Dedden er vandoor ging. Ondanks goede samenwerking in deze groep werd ook deze poging door het peloton teniet gedaan. Het was wachten op de juiste ontsnapping vandaag.

Halverwege de koers kwamen Kelly en Bianca kort achter elkaar ten val. Precies op het moment dat er een grote groep vertrok waar overigens Chantal en Elsemieke bij zaten. Het tempo lag daardoor hoog. Zo hoog dat de beide dames van ZiuZ niet meer terugkwamen in het peloton.

De uitschakeling van de twee ZiuZ dames betekende niet dat de andere dames zich uit het veld lieten slaan. Zo zette Chantal haar brommer weer aan om verschillende ontsnappingen terug te halen waar de slag even gemist werd en probeerden Margo en Elsemieke mee te zitten in de ontsnapping.

Desondanks was de massasprint onvermijdelijk. Een massasprint waar bij afwezigheid van Kelly en Bianca voor eigen kansen gegaan kon worden. Chantal hield het tempo hoog op kop van het peloton, dit in dienst van Elsemieke die al eens eerder podium gereden heeft.

Precies op het moment dat er gedacht werd dat er toch nog kansen waren kwam van der Stelt ten val. Elsemieke zat in eerste positie achter haar en kon haar ternauwernood ontwijken. Het kostte haar veel plekken. Zoveel plekken dat ze achteraan pas weer kon aansluiten, waarmee haar kans verdwenen was.

Ondertussen was Tauber ontsnapt uit het peloton. In haar eentje leek ze af te steven op de overwinning. In de laatste ronde werd ze nog voorbijgereden door het peloton waar de sprint in volle gang was ingezet. Kamminga pakte hier de overwinning voor Bosman en Kerkhof. Bianca Roosenboom liet zich ook weer in de sprint zien en reed naar een mooie 7e plaats. Nynke werd 35e en Margo finishte als 41e. Chantal en Elsemieke kwamen beide in de finale ten val waardoor niemand van team ZiuZ de finish heeft gehaald.