Team ZiuZ/Uplus maakte een fantastisch seizoen 2017/2018 door. De nog jonge formatie wist in de reguliere marathons een tweetal overwinningen en een derde plaats binnen te slepen en hiernaast werd ook de derde plek in het algemene ploegenklassement veiliggesteld. Op natuurijs werden ook nog een overwinning en een tweede plaats behaald in respectievelijk Luleå en Noordlaren. Een knappe prestatie, des te meer omdat de meiden elkaar aan het begin van het afgelopen seizoen nog amper kenden. Inmiddels vormen ze een hecht team en zijn de dames bereid om voor elkaar door het vuur te gaan om zo als team het hoogst haalbare te bereiken.

Onder leiding van coach Valentina Berga-Belloni zullen ook komend seizoen Kelly Schouten, Elsemieke van Maaren, Chantal Hendriks en Bianca Bakker weer de kleuren van Team ZiuZ verdedigen. Bij team Uplus rijden net als vorig jaar Sharon Hendriks, Bianca Roosenboom en Nynke Pellikaan. Daarnaast maakt de 28-jarige Margo van de Merwe, na 3 jaar voor een ander team te zijn uitgekomen, haar rentree bij het team. Margo zal in de kleuren van Team Uplus te bewonderen zijn. Aangezien de kern van het team verder ongewijzigd blijft, zal de doelstelling voor seizoen 2018/2019 zijn om verder te bouwen op de basis die het afgelopen jaar is gelegd. Dat betekent meer overwinningen, meer podia en rammelen aan de poorten van de gevestigde orde.

Hiernaast zal team ZiuZ aankomend seizoen voor het eerst vertegenwoordigd zijn bij de beloftendivisie heren. Het herenteam zal bestaan uit Gerwin Smit, Ronald Haasjes, Kevin van der Horst en Mark Prinsen. Gedurende het seizoen vinden er 3 doorstroomwedstrijden plaats. Bij deze wedstrijden zijn de eerste 20 rijders uit de ranking van de beloftendivisie startgerechtigd bij de Topdivisie Heren. Doelstelling voor de heren van Team ZiuZ is om zoveel mogelijk mee te doen aan deze doorstroomwedstrijden, meedoen om dagzeges en een rol van betekenis te spelen in het ploegenklassement. Hiernaast kunnen deze heren erg goed uit te voeten op natuurijs, hetgeen spektakel beloofd op bijvoorbeeld de Weissensee!

De ploegenpresentatie van zowel de dames als de heren vindt begin september plaats op een nog nader aan te kondigen locatie, datum en tijdstip. Tijdens het event zal er gelegenheid zijn voor de pers om foto’s te maken en interviews af te nemen. In de loop van juli zal hier nader over worden gecommuniceerd.