Meteen nadat het startschot was gegeven vertrokken drie dames: Jessica Merkens, Ineke Dedden en Jane Ravestein. In het peloton werd vooral naar elkaar gekeken en was er geen enkel initiatief om het drietal terug te rijden. Behalve bij Rosa Blokker. Zei sprong weg uit het peloton op het moment dat Jane Ravestein moest lossen. Niet veel later sloot ze aan.

Met zo’n 60 ronden te gaan schoot de gang in het peloton. Onder aanvoering van Iris van der Stelt werd het gat, wat maximaal 200meter was, binnen mum van tijd gedicht en was, met 58 ronden te gaan, alles weer bij elkaar.

Vervolgens bleef het onrustig in het peloton. Verschillende groepjes probeerden het peloton achter zich te laten maar er was geen ontsnappen aan.

Tot 37 ronden voor het einde. 4 dames sprongen weg met onder andere wederom Ineke Dedden. Niet veel later vond ze het mooi geweest en liet de 3 andere dames achter haar. Met 31 ronden te gaan had ze het peloton al gedubbeld. Zo snel kon het dus gaan vandaag.

Palet, de ploeg van Ineke Dedden, controleerde de boel waardoor het al vroeg duidelijk werd dat het peloton kon zou gaan af sprinten met met het ronde bord op 3 en dat Ineke Dedden dan solo de laatste ronden af zou mogen maken.

De sprint was er niet minder spannend om. Rixt Meijer trok ten aanval samen met Janne Ensing. In het peloton was het vechten om posities terwijl er verschillende treintjes, waaronder de ZiuZ trein, aan het formeren waren.

Janneke Ensing liet even later Rixt Meijer achter zich, die weer gegrepen werd door het peloton terwijl de ZiuZ dames Bianca Bakker in een mooie positie aan het afzetten waren.

In de laatste bocht werd Janne Ensing nog voorbijgesneld door Irene Schouten en Lisa van de Geest die twee en drie werden. Bianca Bakker reed naar een keurige 9e plaats en de andere 2 ZiuZ dames finishten daar kort achter en behaalden belangrijke punten voor het ploegenklassement waarin Team ZiuZ momenteel 3e in staat. Ook Nynke finishte netjes in het peloton.

Ineke Dedden sloot de wedstrijd af door in haar eentje de laatste 2 ronden af te maken en met de handen in de lucht over de streep te gaan.