De eerste ronden waren rustig in Den Haag. Toch wisten 12 dames al vrij vroeg in de wedstrijd te ontsnappen met daarbij Kelly. Iedereen in het peloton was nog fris en de groep was te groot voor een goede samenwerking waardoor de 12 dames na 6 ronden weer waren teruggepakt.

Meteen daarna reed van Kalken weg. Omdat het peloton het rustig aan bleef doen had ze snel een flinke voorsprong te pakken. Nadat het peloton onder aanvoering van Chantal weer in gang geschoten was werd van Kalken snel teruggepakt.

In de ronden die volgden waren er geen serieuze ontsnappingspogingen, daarna barstte de strijd weer los.

Bij het ingaan van de laatste 20 ronden deden van der Geest en Bosma een dappere poging om weg te rijden. Toen het duo met nog 13 ronden te gaan terug werden gepakt ontstond er meteen weer een kopgroep. Ditmaal waren het 6 dames die er vandoor gingen. Hierbij onder andere van der Geest, Tauber en Merkens. Geen dames van ons dus. Chantal, Elsemieke en Margo deden samen met dames van andere ploegen verwoede pogingen om de 7 terug te rijden.

De 6 waren gevlogen en werden niet meer teruggepakt. Van der Geest won de sprint voor Dedden en Tauber. Onze dames hadden door het werk dat moest worden verzet niet de puf meer voor een goede finish en eindigden allemaal buiten de top 10.