Een tussenwedstrijd. Zo zou deze wedstrijd genoemd kunnen worden. Tussen de Weissensee en Zweden zitten namelijk twee KPN Marathon Cup wedstrijden: vanavond in Enschede en morgen in Amsterdam op de Coolste baan. Desalniettemin waren onze dames gebrand op goed resultaat. De 3e plaats in het ploegenklassement moet verdedigd worden en uiteraard moet de vorm op peil gehouden worden.

Kelly, Chantal en Elsemieke mistten geen kopgroep en ook Nynke droeg haar steentje bij. Echter waren de omstandigheden in Enschede erg goed en de snelheid hoog. Daardoor was het lastig voor de vele kopgroepjes om een voorsprong op het peloton op te bouwen waardoor halverwege koers alles nog bij elkaar was. Koren op de molen voor sprintster Bianca Bakker.

Langzaam gingen de ronden voorbij terwijl het beeld van de wedstrijd niet veranderde. Met 30 ronden te gaan waren diverse ploegen elkaar al aan het opzoeken ter voorbereiding op de onvermijdelijke massasprint. Tot plots Ineke Dedden er vandoor ging.

Dit zorgde voor een reactie bij een paar attente dames, waaronder Kelly en Elsemieke, die snel de aansluiting wisten te vinden. Samen met 6 andere dames van naam was dit een ontsnapping die misschien wel kans van slagen had. Door niet optimale samenwerking was deze ontsnapping helaas snel weer teniet gedaan.

In de slotronden had Carien Kleibeuker een kleine voorsprong opgebouwd. Het peloton liet haar steeds op een hele kleine voorsprong zodat ze er in de slotronden er vol over heen konden gaan. In het peloton was het weer knokken om de goede posities.

In de laatste ronde, alles was weer bij elkaar, was daar ineens Bianca Bakker. Bianca zette vol haar sprint in en had alle ruimte voor haar op de laatste 100 meter. Precies op dat moment kwam ze ten val en kon ze een goede einduitslag vergeten. Iris van der Stelt won de wedstrijd gevolgd door Ineke Dedden en Margo van de Merwe.