De omstandigheden waren pittig. Op de open baan stond een harde wind en vanaf de start lag de snelheid meteen hoog. Voor onze dames prima omstandigheden omdat ze allemaal een goede vorm van de Weissensee mee teruggenomen hebben.

Er was veel activiteit in het peloton. Met 66 ronden te gaan was er een aanval van Emma Engbers, Iris van der Stelt en Ineke Dedden. Het leek even of ze gevlogen waren maar mede dankzij sterk werk van Chantal en Kelly werden de drie toch weer teruggepakt.

Ondanks de verwoede pogingen brak de wedstrijd niet open. Halverwege koers was alles nog bij elkaar hoewel het peloton af en toe in verschillende stukken lag.

Met 36 ronden te gaan leek het raak. Een groep van 12 met daarbij Kelly wist te ontsnappen aan het peloton. Andere dames hierbij waren onder andere Ineke Dedden, Lisa van der Geest, Janneke Ensing, Merel Bosma.

5 ronden later sloten 4 dames aan met daarbij Elsemieke en ook Iris van der Stelt. Hierdoor was er een kopgroep van 17 dames. Bijna alle teams waren vertegenwoordigd waardoor het peloton het wel prima vond en waren de 17 gevlogen.

Met 18 ronden te gaan werd het peloton gedubbeld. Dit betekende automatisch dat het peloton met de bel op 11 mocht afsprinten. Bianca Bakker liet haar sprinterbenen nogmaals zien en pakte een nette 18e plaats mee.

Meteen na de sprint sprong Lisa van der Geest weg. Doordat de hele MK Basics ploeg in de kopgroep zat en de groep verstoorde groeide haar voorsprong snel. Met nog 6 ronden te gaan was het Janneke Ensing die het gat wilde dichten. In haar kielzog zat Elsemieke. Janneke reed echter zo hard dat Elsemieke niet kon volgend, dit terwijl Janneke Ensing slechts mondjes maat dichterbij kwam.

Iris van der Stelt en Jade van der Molen kwamen in de achtergrond ook nog opzetten. In de laatste ronde was de voorsprong van Lisa van der geest nog maar 1.7 seconden. Dit bleek net genoeg om Janneke Ensing achter haar te houden. Kelly leek even nog naar het podium te sprinten maar werd vlak voor de finish nog net voorbij gesneld door Manon Kamminga en Corina Strikwerda.