Voor de start van de wedstrijd werd Birgit, samen met andere dames die afscheid nemen van het marathon peloton, in het zonnetje gezet. Met een bos bloemen en een ereronde werden de dames alvast door het publiek uitgezwaaid.

Vanaf het startschot was het meteen duidelijk dat de finale wedstrijd echt een finale was. Met de verschillende belangen in de klassementen werd er veel naar elkaar gekeken en afgetast. Wat ook duidelijk was, was dat Chantal haar vorm uit Zweden had meegenomen naar Amsterdam. Vanaf moment één zat ze goed van voren en zat ook vaak mee met een aanval. Ook Birgit, met gebroken kaak, zat goed in haar allerlaatste wedstrijd. Ondanks de aanvallen was het wachten tot de wedstrijd echt opengebroken zou worden.

Met zo’n 35 ronden te gaan leek dit te gaan gebeuren, Met Chantal in de aanval en aansluiting van onder andere Elma de Vries en Lisa van der Geest leek er een mooie groep te ontstaan van zo’n 8 dames. Het peloton bleef ze in het zicht houden en omdat de samenwerking niet op gang kwam was het snel weer voorbij voor deze kopgroep.

Met nog 20 ronden te gaan was de spanning om te snijden en heel stiekem reed er een groepje van 3 dames weg waar later drie andere dames naar toe reden. Omdat op deze manier belangrijke punten voor het klassement als sneeuw voor de zon verdwenen en er geen dames van het klassement bij zaten werd ook dit groepje weer teruggepakt. Het was wachten tot de laatste ronde. Een massasprint was onvermijdelijk vandaag.

Het was weer ouderwets vechten voor posities in de sprint. Terwijl Leonie onderuit ging en weer knap terug kwam in het peloton zagen beide Bianca’s hun kans en schoven steeds verder naar voren. Het tempo werd door de ploeg van Palet enorm hoog gehouden. Met nog twee ronden te gaan was het vrouw tegen vrouw. Lisa van der Geest tegen Elma de Vries en Irene Schouten die de sprint vroeg aan ging. Irene maakt dit knap af voor Elma de Vries, die dankzij deze tweede plaats haar klassement veilig stelde. Corina Strikwerda werd derde. Bianca Bakker die zich knap naar voren had geknokt, sprintte in al dit geweld naar een knappe 8e plaats.