De omstandigheden in Enschede waren goed. Er was goed ijs en er stond een groot peloton aan de start. Onze dames namen hun goede vorm mee terug van de Weissensee. Ze waren veelvuldig voorin in het peloton te vinden en zaten vaak mee in de aanval.

Een mooie groep ontstond al na 10 ronden. Een groep van zo’n twaalf dames met veel goede namen. Hierbij onder andere van der Geest, van der Stelt, Kamminga en namens ons team Margo, Chantal en Elsemieke. De aanval hield slechts enkele ronden stand en meteen nadat de groep teruggepakt werd, sprong van der Geest er vandoor.

De dappere poging van van der Geest hield ook geen stand en zo was met nog 55 ronden te gaan alles weer bij elkaar. Door de tempoversnellingen hadden wel al een aantal meiden de koers vroegtijdig moeten verlaten.

Meteen daarna was het wederom Chantal die ten aanval trok. Ze kreeg meiden mee, er sloten dames aan maar uiteindelijk werd er niet hard genoeg doorgereden en sloot ook het peloton weer aan.

Ook Kelly deed een duit in het zakje en trok ten aanval. In een klein groepje pakte ze enkele meters maar het peloton liet ook deze kopgroep niet begaan. Zo was de koers attractief en waren onze meiden zeer attent.

De volgende aanval was van Chantal en Bosma. Even later hield Bosma het voor gezien en ging Chantal alleen door. Iets later sloten van Kalken, Sokolov en Elzinga aan en groeide de voorsprong snel naar zo’n 11 seconden. Ronden lang bleven 4 dames bij elkaar terwijl het peloton vol aan het rijden was om het viertal terug te pakken.

Met nog 24 ronden te gaan moest Sokolov het drietal laten gaan. Meteen daarna maakten onder andere van Stelt, Kamminga en Merkens de oversteek. Het peloton was bij de pinken en liet zo’n sterke kopgroep niet gaan. Met nog 20 ronden te gaan was alles weer bij elkaar.

Door de hoge snelheid was het peloton wel wat verbrokkeld waardoor de voorste dames, zonder dat ze daar erg in hadden, zich afscheidden van het peloton. Hierbij names ons: Margo, Kelly en Elsemieke.

Uiteindelijk bleef deze groep ook niet weg maar het zorgde er wel voor dat Bosma in haar eentje in de aanval overbleef. Met 12 ronden te gaan lieten van der Stelt en van der Geest zich afzakken om hun ploeggenoot op te halen. De drie dames hadden een goede 100 meter voorsprong terwijl het peloton alle zeilen bij moest zetten om Bosma terug te pakken.

Het spel was spannend. Aan de ene kant de drie dames van MK Basics en aan de andere kant het peloton. In het peloton was er onenigheid over de samenwerking en een aantal dames leken al tevreden te zijn met een resterende 2e plaats. Hierdoor groeide de voorsprong door en met nog 3 ronden te gaan keken de drie het peloton in de rug. Op dat moment kreeg het peloton de bel en hielden van der Geest en van der Stelt het voor gezien. Bosma kon zo een ere ronde maken en extra genieten van een welverdiende overwinning.

In de pelotonsprint werd Kelly 3e en belandde zo net naast het podium. Margo sloot een hele sterke wedstrijd af met een knappe 9e plaats. Kamminga werd 2 en Vormeer werd 3.