Nadat het startschot gegeven was schoot het peloton meteen in gang. De snelheid lag hoog wat wegrijden erg lastig maakte. Pas met het rondebord op 50 reed een groep weg en dat zorgde meteen voor spektakel.

Het was een groep van 7 dames: Rixt Meijer, Janneke Ensing, Vera Otten, Irene Schouten, Elma de Vries, Aggie Walsma en Lisa van der Geest. De samenwerking was goed en de voorsprong groeide gestaag.

10 ronden later schoot Carien weg uit het peloton en maakte even later de aansluiting in de kopgroep. Nu ook Carien aangesloten was werd de nervositeit in het peloton alleen maar groter. Niet alleen hadden wij de slag gemist maar ook het oranje pak, het witte pak en een aantal andere ploegen. Dit allemaal terwijl de kopgroep al bijna een halve ronde voorsprong had.

In totale chaos werden er verwoede pogingen gedaan om naar de kopgroep toe te rijden. Eenlingen, samenwerkende duo’s en kleine groepjes. Iedereen had haast. Het peloton was totaal verbrokkeld.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken waren er twee grote groepen in de wedstrijd. De ene helft van het peloton in de achterste en de andere helft in de voorste groep. Elsemieke en Bianca Bakker waren hier, na keihard strijden, namens Team ZiuZ vertegenwoordigt.

Met zo’n grote groep is de samenwerking nooit optimaal. De achterste groep wilde graag aansluiten en daar was de samenwerking dan ook beter. Met 30 ronden te gaan was alles weer bij elkaar en leek een massasprint onvermijdelijk.

Nog even leek het er op dat, met nog 20 ronden op het bord, een groep van 4 dames (Vera Otten, Daniëlle Bekkering, Rixt Meijer en Elma de Vries) weg zouden rijden. Binnen een mum van tijd hadden ze een halve ronde voorsprong.

Op dat moment vond Carien Kleibeuker het genoeg en zette ze zich op kop. Met een steady state reed ze de kopgroep met rasse schreden terug en was alles met nog 12 ronden te gaan weer bij elkaar. Het gevecht om de eindsprint kon gaan beginnen.

Kelly kwam hierbij helaas ten val terwijl ze net een goed plekje had weten te bemachtigen. Elsemieke en Bianca Bakker deden hun best maar konden niet voorkomen dat Irene Schouten de wedstrijd won voor Marijke Groenewoud en Lisa van der Geest. Bianca, Elsemieke en Chantal werden na een zware koers knap 7e, 11e en 24e.