Leonie Lubbinge

Mijn naam is Leonie Lubbinge, ik ben woonachtig in Drachten samen met Jan en sinds 6-6-2018 ook met onze dochter Lotte.

Al meerdere jaren ben ik verbonden aan het ZiuZ- en Uplus schaatsteam. Eerst heb ik met veel plezier marathons geschaatst voor ZiuZ en de laatste 2 wedstrijden als zwangere voor Uplus.

Ik probeerde altijd zoveel mogelijk mijn steentje bij te dragen in het teamsucces. En nu ik gestopt ben probeer ik dit nog steeds, echter op een andere manier. Ik zal de dames, naast Valentina, bijstaan op het ijs maar voornamelijk zal ik me bezighouden met het regelen van de randzaken zoals kleding, trainingskampen, Weissensee, Zweden etc.

Naast het genieten van ons gezinnetje en mijn werkzaamheden als sportdiëtiste bij Adviesbureau Voeding en Sport en secretaresse bij ZiuZ, vind ik het ook nog steeds leuk om zelf te sporten. Ik heb het schaatsen inmiddels weer opgepakt bij mijn vroegere club STGiethoorn, waar ik train met een stel fanatieke marathonmannen (ze schaatsen me er alleen tegenwoordig wel af). Ook zit ik weer geregeld op mijn racefiets.

Ik kijk uit naar het nieuwe schaatsseizoen en ben heel benieuwd wat de dames en heren kunnen gaan laten zien. Mijn verwachtingen zijn hoog!