Chantal Hendriks

Mijn naam is Chantal Hendriks, ben 23 jaar, ben gek op chocolade (wie niet?! ) en kom uit het ‘prachtige’ Salland. Prachtig omdat ik in Heerenveen woon en hier de bossen en heuvels mis tijdens het fietsen. Naast het schaatsen heb ik een eigen bedrijf met muurschilderingen en volg ik een opleiding realistisch schilderen aan de Art Partout in Deventer. Voor de toekomst zou ik graag nog een interieur gerichte opleiding beginnen en een eigen Atelier willen hebben, dat zou perfect zijn!

Mijn zus is eigenlijk begonnen met het marathonschaatsen en ik nam dit al snel over. De allereerste (marathon) die ik heb gereden over 2 ronden heb ik zelfs gewonnen, ik gok dat ik 8 of 9 was. Ik schaats dus al zo’n 14 jaar. Die overwinning heeft toen waarschijnlijk naar meer gesmaakt want ondertussen schaats ik elke zaterdag in het winterseizoen 80 ronden in de kleuren van ZiuZ.

De mooiste wedstrijden vind ik de wedstrijden waarin elke type rijder tot zijn recht komt. Dit gaat vaak samen met een goed ploegenspel en dat maakt het marathonschaatsen mooi. Dit maakt ook meteen de 200 km van afgelopen jaar tot mijn favoriete wedstrijd, een wedstrijd om trots op te zijn ook als ploeg. Misschien hadden wij hierin niet allemaal de gewenste uitslag maar als team viel het ploegenspel echt op zijn plek. Het was afzien, aanvallen en voor elkaar rijden en dat resulteerde in een 5de plek.

Dit zomer seizoen heb ik getraind op explosiviteit, hiermee hoop ik zowel op de baan als op natuurijs wat feller te kunnen zijn, meteen bij de kopgroepen te zitten of goed mee te kunnen in de eindsprint. Mijn schaatscarrière zou compleet zijn met een podiumplek op natuurijs!