Ronald Haasjes

Mijn naam is Ronald Haasjes, ben 21 jaar oud en kom uit het mooie Staphorst. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als werkvoorbereider/planner bij Russcher Kraanverhuur. Ik kom oorspronkelijk uit het skeeleren, maar heb 5 jaar geleden ook de overstap naar het schaatsen gemaakt.

Komend seizoen wordt m’n 4e seizoen bij de beloften en het eerste seizoen in de kleuren van ZiuZ. Ik heb erg veel zin om met dit team er een seizoen vol hoogtepunten van te maken. Afgelopen seizoenen heb ik een aantal top 10 plekken op kunstijs en een overwinning op Flevonice behaald. Komend seizoen zou ik graag eens podium willen rijden op kunstijs en daarnaast als ploeg voor podiumplekken en overwinningen gaan!

Uiteindelijk draait schaatsen bij mij maar om één ding en dat is natuurijs. Daarom vind ik de wedstrijden op de Weissensee altijd het mooist. Elk winter hoop ik weer op flink wat vorst, zodat we ook hier in Nederland onze kilometers op natuurijs kunnen maken.

Het bevalt me erg goed bij dit team. We hebben een gezellige ploeg zo met de dames en heren. We maken elkaar beter en dankzij de goede sfeer en gezelligheid heb ik er vertrouwen in dat we dit seizoen met z’n allen goede resultaten gaan behalen!