80 ronden kregen de dames vandaag voor hun Kiezen in Hoorn op dag 3 van de 4 daagse. Net als de vorige dagen was het vol gas vanaf de start. Dat betekende wederom dat wegkomen lastig was.

In de eerste tussensprint probeerde Kelly wat punten te sprokkelen maar dat lukte net niet. Wel ontstond er een mooie kopgroep met snelle dames. Helaas was daarin de samenwerking niet goed waardoor Kelly en de rest van de groep weer teruggepakt werden door het peloton.

In dat peloton hadden een hoop dames het zwaar. Het peloton was meerdere malen lang gerekt. Het tempo lag zó hoog dat na de eerste tussensprint al een boel dames de koers hadden moeten verlaten.

Deze zware koers kenmerkte ook veel valpartijen. Met nog 38 ronden te gaan werd de wedstrijd zelfs even stilgelegd door een zware val. Gelukkig liep alles goed af.

Bij de tweede tussensprint hielden onze dames zich rustig. Met het rondebord op 25 was de finale aanstaande en werd er al stilaan positie gezocht voor de aanstaande massasprint.

Dat het nerveus was was duidelijk en met nog 21 ronden te gaan werd dat Chantal fataal. Ze ging onderuit en moest daardoor helaas de koers verlaten.

Met nog 14 ronden te gaan probeerde van Leeuwen een massasprint te ontlopen door er vandoor te gaan. Ze had snel enkele meters voorsprong te pakken. Toen even later een aantal dames aansloten leek er een kans te zijn om weg te blijven. Toch was het peloton het er niet mee eens, zette een tandje bij en hadden de koplopers snel weer teruggepakt.

Daarna was het Adegeest die hetzelfde probeerde als van Leeuwen maar ook zij werd weer teruggegrepen. Het gaf aan dat toch veel dames zich vandaag niet zomaar wilden neerleggen bij een massasprint.

Ondertussen hadden de 3 ZiuZ dames elkaar alweer opgezocht en was het knokken geblazen om in positie te blijven. Ook Margo en Bianca Roosenboom hadden zich voorin gemeld en gingen op goede positie de laatste ronden in.

Alle treinen gingen op stoom de laatste ronde in. Bianca Bakker werd goed afgezet en sprintte volle bak mee voor de overwinning. Ze kon niet voorkomen dan Schouten er met de winst vandoor ging voor Groenewoud en Vormeer. Zelf werd Bianca 5e net achter van der Stelt.