Vanaf de start trokken meteen 7 dames ten aanval. Hierbij onder andere Jade van der Molen (leidster jongerenklassement met 2 puntjes voorsprong op Kelly), Rosa Blokker en Margo van de Merwe.
De samenwerking was goed en daarom groeide de voorsprong snel. Pas toen MK Basics zich ging bemoeien met de jacht op de 7 slonk de voorsprong.
Na 10 ronden in de aanval gereden te hebben werden de 7 weer ingerekend en was het peloton weer compleet.

Meteen daarna was het Chantal die ten aanval trok. Ze hoopte te profiteren van het stilvallende peloton en nam een aantal dames mee. Helaas liet het peloton haar niet lopen maar Chantal liet hiermee wel zien dat ze haar aanvallende koersgedrag van de afgelopen weken ook in Den Haag weer aanwezig was.

Vervolgens was het Elma de Vries die samen met Lilian Temmink op avontuur ging maar ook zij werden later weer teruggepakt. Zo bleven het aanvallen regenen (ook met dames van Team ZiuZ/uplus) maar slaagde niemand er in om weg te raken.

Spannend werd het toen Ineke Dedden er van tussen sloop. Haar voorsprong groeide en groeide. Toen Lisa van der geest, Ineke Dedden, Franscesca Lollobrigida en Imke Vormeer hier naar toe sprongen was er een kopgroep onderweg met veel kwaliteit.

In het peloton was het alle hens aan dek. Met Chantal Kelly en Elsemieke in de voorste gelederen werd er goed samengewerkt met andere ploegen om dit gat te dichten. De snelheid lag ziedend hoog en achterin moesten er op dat moment ook veel dames lossen. Met nog 32 ronden te gaan werd de groep bijgehaald en kon alles weer opnieuw beginnen.

In de aanloop naar de laatste ronden nam de nervositeit in het peloton toe. Niemand wil de boot missen waardoor het peloton met horten en stoten de laatste rondes afwerkte.

Met nog 10 ronden te gaan was de eindsprint al in volle voorbereiding. De dames zochten elkaar zichtbaar op waardoor er een mooi geel blok voorin het peloton ontstond. Ook Nynke knokte voor haar plekje.

Franscesca Lollobrigida won de sprint voor Manon Kamminga en Iris van der Stelt. Jade van der Molen eindigde als 4e en omdat Kelly als 7e eindigde loopt ze een klein beetje verder uit op Kelly. De top 10 werd gecompleteerd door Bianca Bakker die na haar blessure weer een mooie uitslag neerzette. Elsemieke finishte net buiten de top tien met een 14e plaats en Chantal werd 16e. Nynke sprintte naar een 28e plaats wat voor haar de beste uitslag is van dit seizoen. Ze evenaarde hiermee de beste uitslag in haar 3 jarige landelijke marathon carriëre. Bianca Roosenboom, die de laatste twee wedstrijden mistte vanwege ziekte, wist de finish niet te halen maar heeft wel de nodige kilometers gemaakt om haar herstel verder uit te bouwen.