In de levendige beginfase was het hollen en stilstaan. Bij afwezigheid van flink wat sprinters (Irene Schouten, Janneke Ensing, Franscesca Lollobrigida en onze Kelly) roken een hoop dames een kans. Er werd veel aangevallen, waaronder meerder malen met Chantal die goed in de wedstrijd zat. Toch bleek wegraken erg lastig vanavond.

Met het bord op 55 slopen 4 dames er van tussen: Lisa van der Geest, Aggie Walsma, Emma Engbers, Imke Vormeer. In het peloton was er geen samenwerking en 5 ronden verder was de voorsprong al een halve baan.

De samenwerking bij de 4 was goed. Het peloton gaf zich niet zomaar gewonnen maar gooide met nog 37 ronden te gaan de handdoek in de ring waardoor de 4 het peloton op een ronde zette.

In de finale was Iris van der Stelt erg actief waarbij haar laatste aanval zorgde voor een groep van 14 dames (met Chantal) die los raakte van het peloton.

Het tempo in dit groepje lag erg hoog waardoor deze groep uiteindelijk met 7 dames overbleef. Helaas zat Chantal hier niet meer bij. De 7 overgebleven dames waren Jade van der Molen, Corine Strikwerda, Iris van der Stelt, Bo Wagenmakers Margo van der Merwe en Viviana Rodriguez.

Ook deze 7 kregen het peloton in het vizier en er waren verschillende dames die zich af lieten zakken om de 7 op te halen. Echter was het einde van de koers bijna in zicht. Omdat de aansluiting net niet lukte kreeg deze groep net als het peloton de bel te horen met nog 6 ronden te gaan.

Margo van der Merwe won de sprint van dit tweede groepje in koers en legde beslag op de 5e plaats. Daarachter reed een sterke Bianca Bakker weer een mooie sprint en liet de rest van het peloton achter zich en reed zo naar een 12 plaats.

Lisa van der Geest won de sprint van de kopgroep voor Emma Engbers en Aggie Walsma.