Meteen vanaf de start werd er een demarrage geplaatst. Van der Geest ging ten aanval waar kort daarop Dedden en Nauta. De voorsprong van de drie groeide snel doordat er in het peloton vooral naar elkaar werd gekeken. Chantal zag het gevaar en sprong samen met Merkens en Walsma naar de drie koplopers toe en al snel groeide de voorsprong tot meer dan een halve baanlengte voorsprong.

Van der Geest vond het niet hard genoeg gaan en sprong uit de kopgroep weg. Dedden en Nauta konden mee waardoor de andere drie op een gat bleven zitten. Ondanks verwoede pogingen van Chantal om er bij te raken lukte dat niet. De druiven waren extra zuur voor Chantal omdat de andere drie een ronde voorsprong wisten te pakken op het peloton.

De kopgroep was dus al snel rond. De speldenprikken die volgden leidden tot niets waardoor het wachten was tot de sprint van het peloton en daaropvolgend de finale van de kopgroep.

Bianca toonde maar weer een tot de één betere sprintsters te horen door een 5e plaats op te eisen. Ze werd net geklopt door Kamminga.

Van der Geest won de wedstrijd die met een fotofinish beslist moest worden. Dedden legde beslag op de tweede plaats en Nauta werd derde.